luni, 18 mai 2009

...si dupa 24 de saptamani!!!

Am reusit! Inducerea intreruperii de sarcina din motive medicale ramane o posibilitate legala in Romania si dupa ce fatul a implinit 24 de saptamani. E o victorie partiala insa, atata vreme cat Codul Penal poate suferi inca modificari.

Despre aceasta partiala reusita stau de vorba cu Rev. Diane Fisher, episcop al Metropolitan Community Church (MCC) pentru Centrul si Estul Europei. Diane e o cunoscatoare a realitatilor romanesti si unul dintre semnatarii petitiei care a condus la aceasta modificare din Codul Penal:


"Meritati din plin felicitari, atat organizatiile romanesti, cat si cele internationale care au co-semnat petitia, si ma gandesc aici in principal la Center for Reproductive Rights din New York. A fost o mobilizare pe masura importantei acestui subiect si a socului pe care l-a creat. Era o initiativa parlamentara profund imorala cu consecinte devastatoare asupra vietii femeilor sarace, mai ales.

Nu sint deloc fericita cand o femeie face avort. Dar cand se ajunge la situatia tragica de a se opta intre viata mamei insarcinate si fat, este evident ca mama trebuie sustinuta neconditionat. Inteleg ca acesta este si punctul de vedere oficial al Bisericii Ortodoxe Romane, ceea ce merita salutat ca atare. Sper ca Romania sa poata avea in fine o strategie nationala pe sanatatea reproducerii astfel incat sa discutam din ce in ce mai putin, peste cativa ani, de avort ca metoda contraceptiva".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu